top of page
Večera s duhovima - radionica.jpg

Kroz ciklus od 6 radionica, umjetnica Andrea Resner provest će vas kroz kreativni proces razrade lika, priče i osnovnih tehnika eksperimentalnog filma.

Termini radionica: 24.5., 26.5., 31.5., 2.6., 7.6., 9.6.

 

Radionice se održavaju ponedjeljkom i srijedom, od 18:00-20:00, u prostoru galerije Studio-21-, Velebitska 66, Split.

O radionici:

Početak će biti obilježen pisanjem, poetskim igrama i vježbama koje nas dovode u kontakt s podsvjesnim vodama iz kojih ćemo kreirati naše likove i priče. Potom ćemo oblikovati likove, odnosno lutke i scenografiju, te razraditi priču. Odabrat ćemo najprikladniji način za svakog polaznika da prikaže svoj dio priče. Na kraju prelazimo na proces snimanja. Kroz proces snimanja i pregledavanja materijala, međusobno ćemo nadopunjavati ideje i pomicati granice. Nakon toga prelazimo na montažu. Na kraju gledamo gotov uradak i komentiramo.

Cilj radionice je proći kreativno iskustvo kroz različite medije, eksperimentirati, igrati se i otpuštati nametnute okove i okvire koje često imamo stegnute oko naše kreativnosti i živih unutarnjih svjetova.

Radionica je namijenjena odraslima i mladima starijima od 16 godina.

Nikakvo predznanje nije potrebno za sudjelovanje u radionici, kao ni posjedovanje kamere ili fotoaparata. Pametni telefoni će sasvim dobro poslužiti.


Osnovni materijali biti će omogućeni i ideja radionice je osmisliti jednostavna i kreativna rješenja unutar okvira koje imamo. Svaki/a je polaznik/ica slobodan/a priuštiti si dodatne materijale i sadržaje, ako smatra da je to ključno.

Budući da se radionica odvija u samo 6 termina i ograničen je broj sudionika od polaznika se očekuje redovitost i predanost, a neki od zadatka će zahtijevati i domaći rad.

 

Kontribucija za sudjelovanje u radionici: 150 kn (uključuje svih 6 termina)


Prijave na: udrugabeat.split@gmail.com ili 098 545042

Rok za prijave: 23.5.2021.

 

O voditeljici radionice:

Andrea Resner rođena je u Splitu. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2012. te Umjetničkoj akademiji u Splitu 2019. (Film i video). Kroz multimedijalni pristup bavi se narativima snova, traume i žene, s naglaskom na poetiku i estetiku kao glavnim ekspresivnim sredstvima. Djeluje na području crteža, slikarstva, prostorne instalacije, fotografije, filma i videa, kostimografije, street arta i poezije

bottom of page