top of page

Udruga je osnovana s ciljem poticanja i razvoja kulture i umjetnosti, promicanja i zaštite slobode umjetnosti, glazbe, performansa, književnosti, filma i videa; organiziranje i provođenje obrazovnih aktivnosti usmjerenih na poticanje umjetničkog razvoja djece i mladih, ali i drugih dobnih skupina građana; te zaštita moralnih i materijalnih prava nezavisnih umjetnika. Područje djelovanja Udruge je promicanje i razvoj kulture i umjetnosti svih dobi, a posebno djece i mladih.

 

Od početka svog djelovanja 2004. godine, Udruga za kulturu “Beat” /galerija Studio-21- kontinuirano radi na području kulture, potičući različite vrste kreativnih aktivnosti: organiziranje izložbi i koncerata (kako afirmiranih, tako i mladih umjetnika); likovne, strip i glazbene radionice; promocije knjiga; te razne humanitarne aktivnosti.

Udruga Beat od 2008. provodi kulturno umjetničke programe u perifernom području Splita te od 2014. sustavno izlaže suvremenu umjetničku produkciju, a neposrednim uključivanjem publike u naše programe cilj nam je aktivno uključiti građane u oblikovanje kulturnog života grada. Prostor u kojem djelujemo, galerija Studio-21- posljednjih nekoliko godina isprofilirala se kao referentno mjesto susreta i umjetnosti na perifernom dijelu Splita. U sklopu galerije djeluje i kreativni centar Studija 21 koji djeci, mladima, ali i osobama starije životne dobi omogućava sudjelovanje u brojnim izložbama, radionicama i edukativnim programima. Suradnjom s autorima mlađe generacije te studentima, nastojimo pružiti priliku umjetnicima na samom početku karijere za upoznavanje s budućom profesijom. Kroz izložbeni i diskurzivni program, cilj nam je istraživački, kritički i angažirano pristupati aktualnim fenomenima te pružiti drugačije viđenje područja u kojem djelujemo. Izložbeni program nastoji uključiti inovativne i istraživačkom pristupu sklone autore koji su svojim umjetničkim djelovanjem obilježili hrvatsku suvremenu likovnu scenu u posljednjih 20 godina, ali i autore koji su na samom početku svojih karijera. Naše programe provodimo uz pomoć stručnog vodstva priznatih akademskih slikara, kipara, glazbenika, kustosa te stručnjaka iz područja umjetnosti.

Surađujemo sa dječjim vrtićima, osnovnim školama, Školom likovnih umjetnosti i Umjetničkom akademijom u Splitu organiziranjem radionica, terenskih nastava, posjeta izložbama, uključivanjem studenata kao volontera i predstavljanjem njihovih radova javnosti organiziranjem njihovih prvih izložbi.
Naše mjesto omogućuje nam da dopremo do šire publike, ne samo približavajući ih suvremenoj umjetnosti, već ih i kontinuirano educirajući te potičući promišljanje o drugim relevantnim društvenim i kulturnim pitanjima, a istovremeno potičući javnost na aktivno sudjelovanje u kulturnom životu grada.

foto web 3.jpg
bottom of page