top of page
Luka Vulić i Klara Ralević:
"Digitalni portreti: art in pixels"
13.5.-17.5.2021.

Život često živimo užurbano i monotono propuštajući ljepotu svakidašnjih stvari koje naizgled izgledaju tipične i ne zamjetne. Ušavši u ulogu skrivenog promatrača, mladi fotograf debitant, Luka Vulić, objektivom svog fotoaparata zabilježio je širinu tihih i diskretnih emocija nasumičnih šetača, uličnih svirača i subotnjih kavopija. Njegove fotografije pričaju priču o bogatstvu jednostavnog života kojeg treba živjeti punim plućima, a slatko-gorka nostalgija nekog drugog vremena priziva u svijest sjećanja na djetinju bezbrižnost. Sveprisutna sjeta upotpunjena je i zaokružena čarobnim i razigranim elementima koje mlada umjetnica Klara Ralević unosi u fotografije. Prikazujući skriveni svijet mašte spaja nespojivo: svakodnevno sa imaginarnim te nas podsjeća kako je to opet gledati svijet dječjim očima.

Luka Vulić, mladi je fotograf. Rođen je 2002. godine u Splitu te je maturant u Prirodoslovne škole Split. Od malena se bavi fotografijom te je postigao zapažene uspjehe na državnim natjecanjima. Veliki uspjeh postigao je i na natječajima u izboru najbolje fotografije kao član fotokluba “Pixel” koji djeluje u Prirodoslovnoj školi. Odličan je učenik pred kojim stoji upis na Medicinski fakultet u Splitu.

Klara Ralević, učenica je prvog razreda Prirodoslovne škole Split. Osim prirodnih znanosti, njezina velika ljubav je ilustriranje. Koristeći se različitim tehnikama od drvenih boja i ugljena do vodenih boja i tempere, ova mlada samouka umjetnica okušala se i u novoj tehnici digitalnog ilustriranja.

 

185706145_160807675980413_91330392122113
bottom of page